ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ EEMM - ΜΕΓΚΑ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΓΑ ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ EEMM - ΜΕΓΚΑ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΓΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τον Διοικητή  του ΟΓΑ κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη,στην Αθήνα είχε την Παρασκευή  που πέρασε ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων EEMM-ΜΕΓΚΑ κύριος Χρήστος Κίτσιος. Για δεύτερη φορά αυτό το δίμηνο ξαναθέτει τους προβληματισμούς των υπερήλικων Βορειοηπειρωτών σχετικά με το συντάξιμο επίδομα που επανέρχεται υπό νέους και ακατόρθωτους νομικούς όρους, η πλήρωση των οποίων αποκαρδιώνει κυρίως την πλειοψηφία των υπερήλικων που κρατούν Θερμοπύλες στη γενέτειρά μας.
Όπως και στην προηγούμενη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κίτσιος ζήτησε από τον διοικητή του ΟΓΑ να τροποποιηθεί ο όρος της παραμονής  και με τον όρο φιλοξενούμενοι γιατί το επίδομα και  τα εισερχόμενα των παρήλικων δεν επαρκούσαν να νοικιάσουν ή αγοράσουν δικές τους κατοικίες. Μία από τις συνηθισμένες λύσεις ήταν να φιλοξενούνται από τα τέκνα τους όπου κι αν βρίσκονταν.
Επίσης ο πρόεδρος ζήτησε να καθαιρεθεί από τη λίστα των δικαιολογητικών η βεβαίωση σύνταξη του απόντος συζύγου γιατί οι αλβανικές αρχές δεν εκδίδουν τέτοιες βεβαιώσεις και επεσήμανε ξανά  ότι η επικύρωση και μετάφραση των δικαιολογητικών ή στο προξενείο ή στις υπηρεσίες μεταφράσεων  επιβαρύνουν έντονα τα οικονομικά των υπερήλικων και  μέχρι στιγμής δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση σ’ αυτό το αίτημα που έχει γίνει επανειλημμένα και από τους ίδιους.
Ο κύριος Κίτσιος πρότεινε ότι στην περίπτωση που δεν αλλάζουν οι όροι παροχής του επιδόματος, η κυβέρνηση θα πρέπει να προβεί σε άλλη απόφαση για κείνους τους συνταξιούχους που μένουν μόνιμα στα πατρώα εδάφη και να δοθεί ένα πάγιο επίδομα καθώς και μόνιμη ιατρική περίθαλψη γιατί διαφορετικά ο τόπος μας αδειάζει και ερημώνει.
Ο Διοικητής του ΟΓΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης  αφουγκράστηκε με προσοχή τον πρόεδρο του Κόμματος και υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει στην ελληνική κυβέρνηση τις ανησυχίες των υπερήλικων  Βορειοηπειρωτών και  ότι η υπηρεσία του θα ανταποκριθεί άμεσα στην εξυπηρέτηση των συνταξιούχων σε όλη την επικράτεια.
Στη Διοίκηση έφθασαν περίπου 1800 αιτήσεις βορειοηπειρωτών, ενώ στο προξενείο Αργυροκάστρου ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε εννιά χιλιάδες.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
‘Αγιοι Σαράντα 16.10.2016